-памідоры,
-перац,
-цыбуля рэпчатая,
ўсё пароўну
Для мядовага залівання:
на 1 л гатовага залівання -
-мёд - 1 частка,
-воцат яблычны - 1 частка,
-вада - 1 частка,
-алей -1 частка,
-соль - 50 г.
Цыбулю рэпчатую ачысціць і нарэзаць кавалкамі. Перац і памідоры вымыць, выдаліўшы пладаножкі. Памідоры насекчы відэльцам з боку пладаножкі, перац нарэзаць нажом уздоўж плоду.
Прыгатаваць мядовае заліванне, давесці яго да кіпення. Гародніну прабланшаваць, апускаючы іх на адну хвіліну ў кіпячае заліванне, і паскладаць шчыльна ў стэрыльны слоік.
Затым заліць выкладзеную гародніну кіпячай сумессю (той жа самай, у якой бланшавалася гародніна), правесці пастэрызацыю ў кіпячай вадзе. Слоікі закатаць.
|