-перац горкі (лепш розных колераў
- чырвоны і зялёны, колькі ўлезе ў слоік)
-вада (на 3-х літровы слоік) - 2 л
-соль (буйная, на 3-х л слоік) - 1 ст. л.
-цукар-пясок (на 3-х літровы слоік) - 2 ст. л.
-эсэнцыя воцатная (на 3-х літровы слоік) - 1 ст. л.
-кроп (з парасонікамі, па густу, адзін на слоік 0,7 л)
-лісце хрэна (па густу, 1 ліст на слоік 0,7 л)
-часнык (па густу, зубчыка 2 на слоік 0,7 л)
Перац добранька мыем і абразаем хвосцікі. Насенне пакідаем. І шчыльна ўкладваем ў стэрыльныя слоікі прамытыя і высушаныя парасонік кропу, ліст хрэна, вычышчаныя зубчыкі часныку і, уласна, сам перац.
Тут паказана колькасць інгрэдыентаў для марынаду на 3-х літровы слоік, але лепш рабіць памерам меншым - 0,7 л-1 л слоікі (затаўкі адпаведна памеру слоіка). Кіпяцім ваду з соллю і цукрам.
Як закіпіць (добра), заліваем слоікі, закрываем стэрыльнымі вечкамі і пакідаем на 15 хвілін.
Затым ваду акуратна зліваем зваротна ў рондаль, зноў даводзім да кіпення, кіпяцім хвіліны 3, выключаем газ, адразу дадаем воцатную эсэнцыю, змешваем і адразу заліваем нашы перчыкі да краёў слоіка.
Адразу закочваем. Для ўпэўненасці можна перавярнуць слоікі дагары дном і ахінуць да астывання.
|