-10 кг салодкага перцу,
-100 г зеляні пятрушкі, салеры і вішнёвага ліста,
-50 г кораня хрэна, пятрушкі і салеры,
-3-5 г насення каляндры.
Салодкі зялёны перац вымыць і насекчы відэльцам у некалькіх месцах у падмурка. Шчыльна паскладаць перац у слоікі. Падрыхтаваныя заправы пакласці на дно і затым зверху.
У кожны слоік пакласці кружок і гнёт, заліць перац халодным заліваннем (700 г солі, 700 мл воцату на 9 л вады).
Пакінуць на 10-12 дзён пры пакаёвай тэмпературы, а затым перанесці ў халоднае месца.
Па меры неабходнасці дадаваць заліванне (на 1 л вады - 30 г солі, 2 ст. л. воцату) ці алей, каб перац заўсёды быў пакрыты заліваннем.
|