(2-і спосаб)
Для расола:
-3 л вады
- 0,5 л 9-адсоткавага воцату (замест яго можна ўзяць гэтулькі ж таматавага соку),
-0,5 л алею,
-шклянку буйнай солі,
-няпоўную шклянку цукровага пяску.
Перац вымыць, абсушыць. Хвосцікі можна адрэзаць і выняць насенне, але можна і пакінуць - цэлыя перцы будуць прыгажэйшымі.
Варыць у кіпячым расоле каля 5 хвілін, пакуль яны не стануць мяккімі і не зменяць колер. Дастаць шумоўкай і тут жа шчыльна паскладаць у падрыхтаваныя слоікі, лепш літровыя.
Заліваць перац расолам не патрабуецца - плады шчыльна прылягуць адзін да аднаго. Закаркаваць слоікі гарачымі.
|