Марынад:
-1 л вады
-0,2 л воцату,
-120 г солі.
Адабраць спелыя чырвоныя перцы правільнай формы, абмыць і выдаліць насенне, выразаўшы лязам нажа невялікую круглую адтуліну вакол пладаножкі так, каб не дапусціць парэпання і парываў.
Падрыхтаваныя перцы апусціць на 1 хвіліну ў падсоленую па густу ваду (каб ледзь размягчыць). У кожны перац пакласці сумесь з дробна нарэзанага кораня салеры, зеляні пятрушкі і 1 суквецце кветкавай капусты.
Напоўненыя перцы паставіць адтулінай угару ў слоік. Паміж імі змясціць рэдкія кісці вінаграда (з 10-12 ягадамі), моркву, салеру і тонкія лустачкі хрэна. Выкладзеную сумесь заліць правараным марынадам.
Зверху націснуць рашоткай з тонкіх дошчачак, каб гародніна пагрузілася ў вадкасць на 5-6 см. Посуд накрыць і захоўваць у халодным памяшканні.
|