-10 кг салодкага перцу,
-15-20 агуркоў,
-2-3 галоўкі часныку,
-100-150 г кропу з насеннем.
Салодкі перац вымыць, абрэзаць з абодвух канцоў і выдаліць насенне. Адзін плод пакінуць з насеннем і разрэзаць напалову.
Агуркі сярэдняй велічыні вымыць і пракалоць відэльцам у некалькіх месцах. Кроп вымыць і нарэзаць кавалкамі даўжынёй 10-15 см.
Падрыхтаваную гародніну і заправы шчыльна паскладаць у посуд з шырокім горлам, накрыць кружком, пакласці гнёт і заліць гарачым расолам (на 1 л вады 20-40 г солі).
Даць пастаяць два-тры дні пры пакаёвай тэмпературы, затым перанесці ў халоднае месца.
|