Склад залівання:
-100 г солі,
-1 л вады.
Струкі перцу любой ступені сталасці мыюць у халоднай вадзе, выдаляюць насенне. Бланшуюць 4-5 хвілін, астуджаюць пад душам, адціскаюць пад прэсам.
Складаюць у вялікі гліняны посуд, заліваюць пакінутым расолам. Захоўваюць у сухім прахалодным месцы (склепе, халадзільніку).
Перац, выкладзены ў слоікі, заліваюць гарачым фільтраваным расолам і стэрылізуюць пры кіпячэнні вады: паў-літровыя слоікі - 5-7 хвілін, літровыя -10-12 хвілін, трохлітровыя - 20-25 хвілін, затым закочваюць
Перад выкарыстаннем прамываюць.
|