-1 кг вострага зялёнага перцу,
-10-15 г зеляні пятрушкі,
-10-15 г вішнёвага лісця,
-10-15 г кораня салеры,
-10-15 г кораня хрэна.
Заліванне:
-1 л вады,
-60 мл. 9% воцату,
-60 г солі.
Перац насекчы ў пладаножкі, шчыльна паскладаць у тару, перамяжоўваючы зелянінай пятрушкі, вішнёвым лісцем і кавалачкамі хрэна і салеры, утрамбаваць.
Заліць пракіпячоным, астуджаным і працэджаным расолам, пакласці кружок і гнёт. Праз 10-12 дзён вынесці на холад. Пры неабходнасці даліваць расол: на 1 л вады - 30 г солі, 25 мл воцату.
|