
-500 г памідораў,
-2 чырвоных перца,
-3 кораня салеры,
-200 мл віннага воцату,
-140 г цукру,
-2 г лыжкі солі,
-0,5 г лыжкі гарчыцы,
-0,5 г лыжкі перцу,
-0,5 г лыжкі карыцы,
-0,5 г лыжкі салернай солі.
Перац ачысціць, выразаць зерне і белыя перагародкі, памыць і
парэзаць на маленькія кавалачкі. Салеру ачысціць, памыць і парэзаць
на кавалачкі. Памідоры бланшаваць, абліць халоднай вадой і зняць
скурку. З пакінутых кампанентаў прыгатаваць марынад і кіпяціць 5
хвілін. Дадаць памідоры, перац і салеру. Зноў закіпяціць і варыць, пры
бесперапынным памешванні, 40 хвілін, да утварэння густой пасты.
Гарачы кетчуп разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і
перавярнуць дагары нагамі.

|