-агуркі свежыя - 4 кг
-цукровы пясок - 1 шкл.
-алей - 1 шкл.
-воцат сталовы - 1 шкл.
-1/3 ст. солі
-па 1 вялікаму пучку пятрушкі і кропу
-4 сярэднія цыбуліны
Агуркі нарэзаць кольцамі, цыбулю паўколамі, зеляніну дробна пасекчы. Усё змяшаць, дадаць цукар, соль, воцат і алей. Пакінуць на дзве гадзіны, каб агуркі далі сок.
Пасля гэтага салату ўжо можна ўжываць у ежу, але калі вы жадаеце зрабіць нарыхтоўкі на зіму, то падрыхтуйце слоікі: памыць і прастэрылізаваць іх.
На дадзеную колькасць агуркоў запатрабуецца прыкладна 4 шт. па 700-800 мл. Раскласці закуску па слоіках і паставіць стэрылізаваць, пасля закіпання пратрымаць на агні 5 хвілін.
Слоікі закруціць, перавярнуць і паставіць на ноч у цёплую коўдру.
|