2 кг агуркоў вымыць пад праточнай вадой са шчоткай. Відэльцам насекчы вакол агуркі.
У пасудзіну пакласці агуркі, наліць вады так, каб пакрывала агуркі і дадаць 5 ст. лыжак солі, накрыць і паставіць на 2 гадзіны.
200 г цыбулі ачысціць і парэзаць кожную цыбулінку напалову. Корань хрэна, даўжынёй 5 см і 1 зубок часныку ачысціць і парэзаць на кружочкі.
1 сцябло размарына і 1 сцябло цім’яна вымыць і абсушыць. Агуркі выняць з салёнай вады, спаласнуць і даць сцячы вадзе.
Агуркі разам з коранем хрэна, цыбуляй, часныком, травамі, 5 парасонікамі кропу і 0,5 г. лыжкі зерняў перцу пакласці ў стэрыльныя слоікі. 500 мл воцату разам з 750 мл вады, 40 г солі і 80 г цукру закіпяціць і кіпячым марынадам заліць агуркі.
Агуркі накрыць вечкамі і паставіць на 4 тыдні настойвацца.
|