На 1 л слоік:
-агуркі - 400-450 г,
-памідоры - 150-200 г,
-цыбуля рэпчатая - 2-3 кальца,
-перац балгарскі салодкі - 3-4 кальца,
-кроп зялёны - 1-2 галінкі.
На дно 1-л слоіка паскладаць перац кольцамі, кроп зялёны, затым парэзаныя кольцамі агуркі (ледзь больш паловы слоіка), потым цыбулю кольцамі, зверху парэзаныя долькамі памідоры (не моцна чырвоныя).
Заліць гарачым расолам. Прастэрылізаваць 5-7 хвілін і зачыніць.
Расол:
-3 л вады
-1стакан цукру,
-1 чарка солі (90-100г),
-закіпяціць, адключыць і дадаць у расол 1 чарку воцату (80г).
|