-морква - 500 г
-цыбуля рэпчатая - 500 г
-памідоры - 1 кг
-агуркі - 1 кг
-воцат (30%) - 2 ст. л
-соль (каменная) - 2 ст. л
-алей - 4 ст. л
Цыбулю ачысціць, нарэзаць дробнымі кубікамі, выкласці ў рондаль, дзе будзе тушыцца салата.
Да цыбулі дадаць нацёртую на буйнай тарцы моркву, нарэзаныя чвэртачкамі свежыя агуркі - 1 кг.
Адставіць на некаторы час. Тым часам нарэзаць кавалачкамі памідоры, пакласці іх у асобную міску на час (не змешваць з агуркамі, цыбуляй і морквай).
Рондаль з агуркамі, цыбуляй і морквай паставіць на агонь (не дадаючы нічога), тушыць 10 хвілін.
Калі пройдзе 10 хвілін, да агуркоў, цыбулі і морквы дадаць памідоры і тушыць 10 хвілін.
Выключыць, дадаць соль (буйную), воцат і алей, добра перамяшаць і выкласці гарачай у слоікі. Зачыніць вечкам. Слоікі перавярнуць, пакуль не астынуць.
|