Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    САЛАТА “НЕЖЫНСКАЯ” (II)

    -агуркі – 650 г

    - цыбуля рэпчатая – 330 г

    - кроп – 10 г

    - соль – 10 г

    - цукар – 10 г

    - перац (духмяны і горкі, зерне) - 4-6 шт.

    - лаўровы ліст - 1 шт.

    - алей сланечнікавы - 100 мл

    - воцат (9%-ны) - 40 мл.

     

    Свежыя агуркі перабраць, прамыць. Дробныя плады парэзаць на кружочкі таўшчынёй да 1 см, буйнейшыя - спачатку па даўжыні, затым на пласцінкі таўшчынёй да 1 см.

    Рэпчатую цыбулю парэзаць на пласцінкі таўшчынёй да 0,5 см, малады кроп - на кавалачкі даўжынёй 0,5-0,8 см. У слоік перад закладкай рэзкіх затавак і гародніны ўліць загартаваны і астуджаны да 70°С рафінаваны сланечнікавы алей.

    Затым на дно слоікаў пакласці перац духмяны і горкі, затым укладваць пластамі агуркі, прысыпаючы кожны пласт цыбуляй, кропам, соллю, цукрам, 9%-ным воцатам.

    Кладка гародніны павінна быць шчыльнай, напаўненне на 1,5 см ніжэй верха гарлавіны слоіка. Зверху дадаць трохі кіпячай вады. Стэрылізаваць пры 100 °С і слабым кіпенні вады ў стэрылізатары: слоікі ёмістасцю 0,5 л - 10 хвілін, 1 л - 12 хвілін.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (06.08.2014)
    Праглядаў: 237 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar