-свежыя агуркі - 1,4 кг,
-цыбуля рэпчатая - 750 г,
-маладая зеляніна кропу - 20 г,
-соль - 30 г,
-цукар - 20 г,
-воцат сталовы - 120 г
-чорны горкі і духмяны перац - 8-12 гарошын,
-лаўровы ліст - 2 шт.
Агуркі парэзаць кружочкамі таўшчынёй 3-4 мм, цыбулю - кольцамі ці пласцінкамі шырынёй 2-3 см. Кроп чыста вымыць, выдаліць грубыя галінкі і, калі сцячэ вада, нарэзаць кавалачкамі даўжынёй да 6 мм.
У падрыхтаваныя слоікі на самае дно пакласці зерні горкага і духмянага перцу, палову лаўровага лістка, а потым нарэзаныя агуркі, у якія раўнамернымі порцыямі раскласці цыбулю і кроп.
Дадаць 0,5 г. л. солі, 0,5 г. л. цукру. Кладка гародніны павінна быць шчыльнай. Напоўніць слоікі на 1,5-2 см ніжэй горлачка.
Зверху ўліць 2 ст. л. воцату і дадаць неабходную колькасць кіпячай вады, каб гародніна была зачынена вадкасцю, але не ўсплыла. Слоікі накрыць падрыхтаванымі вечкамі і вытрымаць 20 хвілін, а затым стэрылізаваць 8-10 хвілін.
|