Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    САЛАТА СА СВЕЖЫХ АГУРКОЎ

    -800-840 г агуркоў,

    -80-90 г цыбулі рэпчатай,

    -20 г зеляні пятрушкі,

    -14 г солі,

    -30-40 г сланечнікавага алею,

    -40 мл 9-адсоткавага воцату,

    -1-2 долькі часныку,

    -4 зерні перцу чорнага горкага.

     

    Колькасць солі і воцату можна паменшыць па густу. Падрыхтаваныя свежыя агуркі абрэзаць на 0,5 см з абодвух канцоў, вытрымаць у халоднай вадзе 6-8 гадзін, змяняючы яе 2-3 разы.

    Выдаліўшы лішкі вільгаці, разрэзаць на кружочкі таўшчынёй да 1 см. для кансервавання прыдатны толькі шчыльныя, зялёныя, з недаразвітым насеннем.

    Зеляніну пятрушкі перабраць, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 1 см. Цыбулю рэпчатую нарэзаць кольцамі таўшчынёй 0,5 см.

    Часнык падзяліць на долькі, кожную ў сваю чаргу разрэзаць на 2-3 часці. Здробненую гародніну змясціць у эмаляваны посуд, дадаць соль, 9-адсоткавы воцат, старанна перамяшаць.

    На дно слоікаў змясціць перац горкі, чорны, уліць загартаваны і астуджаны да 70 град. рафінаваны сланечнікавы алей, шчыльна паскладаць агароднінную сумесь.

    Пастэрызаваць пры 90 град.: слоікі 0,5 л -12 хвілін, 1 л - 20 хвілін.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (06.08.2014)
    Праглядаў: 312 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar