-800-840 г агуркоў,
-80-90 г цыбулі рэпчатай,
-20 г зеляні пятрушкі,
-14 г солі,
-30-40 г сланечнікавага алею,
-40 мл 9-адсоткавага воцату,
-1-2 долькі часныку,
-4 зерні перцу чорнага горкага.
Колькасць солі і воцату можна паменшыць па густу. Падрыхтаваныя свежыя агуркі абрэзаць на 0,5 см з абодвух канцоў, вытрымаць у халоднай вадзе 6-8 гадзін, змяняючы яе 2-3 разы.
Выдаліўшы лішкі вільгаці, разрэзаць на кружочкі таўшчынёй да 1 см. для кансервавання прыдатны толькі шчыльныя, зялёныя, з недаразвітым насеннем.
Зеляніну пятрушкі перабраць, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 1 см. Цыбулю рэпчатую нарэзаць кольцамі таўшчынёй 0,5 см.
Часнык падзяліць на долькі, кожную ў сваю чаргу разрэзаць на 2-3 часці. Здробненую гародніну змясціць у эмаляваны посуд, дадаць соль, 9-адсоткавы воцат, старанна перамяшаць.
На дно слоікаў змясціць перац горкі, чорны, уліць загартаваны і астуджаны да 70 град. рафінаваны сланечнікавы алей, шчыльна паскладаць агароднінную сумесь.
Пастэрызаваць пры 90 град.: слоікі 0,5 л -12 хвілін, 1 л - 20 хвілін. |