- свежыя агуркі - 3 кг
- соль - 100 г.
- цукровы пясок - 200 г.
- алей сланечнікавы - 200 г.
- перац чорны молаты - 2 г. л. (без верха ці з верхам - па вашым густу)
- воцат 9% - 150 г
- часнык долькі - 4-5 шт.
Свежыя агуркі парэзаць кружочкамі, як на салату, таўшчынёй 3 мм. Часнык долькі - 4-5 шт. (парэзаць дробна кубікамі). Усё змяшаць у эмаляваным посудзе (вялікі рондаль ці вядро).
Пакінуць на 4 гадзіны "марынавацца". Праз 4 гадзіны раскласці агуркі па стэрыльных слоіках і заліць расолам.
Паставіць на стэрылізацыю не больш за 10 хвілін, закруціць, перавярнуць і накрыць ручніком. Выйсце 0,5 л слоікі - 4 шт. 0,65 л. слоікі 2 шт. |