-1,3 кг перарослых агуркоў,
-400 г морквы,
-2 шт. балгарскага перцу,
-1,5 кг памідораў,
-2 вялікія цыбуліны,
-5 г лыжак солі,
-1 г лыжка чорнага перцу,
-5 лаўровых лісткоў,
-2 г лыжкі цукру,
-1,5 г лыжкі 70% воцатнай кіслаты,
-1/2 г лыжкі молатага духмянага перцу,
-алей
Моркву нарэзаць тонкай саломкай (можна пацерці папярок на тарцы для морквы па-карэйску). Цыбулю дробна парэзаць. Балгарскі перац ачысціць і парэзаць паўколамі.
Цыбулю, моркву і перац абсмажыць па асобнасці на алеі да мяккасці. Памідоры буйна парэзаць, пакласці ў рондаль, наліць 1/4 шклянкі вады і варыць ~10 хвілін пад вечкам да размякчэння.
Затым працерці праз друшляк для выдалення скуркі. З агуркоў счысціць грубую скурку, калі скурка не тоўстая, чысціць не патрабуецца.
Разрэзаць агуркі ўздоўж на 4 часці (калі насенне вялікае і цвёрдыя - выдаліць) і затым парэзаць на кавалачкі. У таматавае пюрэ пакласці перац, моркву, цыбулю, соль, цукар, рэзкія затаўкі і дробна раскрышанае лаўровае лісце.
Праварыць на слабым агні 15 хвілін. Усыпаць агуркі і варыць яшчэ 5 хвілін. Уліць воцат, добра размяшаць і закатаць у падрыхтаваныя паўлітровыя слоікі.
Паставіць на вечкі і цёпла ахінуць. Выйсце гатовага прадукта: трохі больш 3-х літраў.
|