-агурок (свежы) - 3 кг
-цыбуля рэпчатая - 1 кг
-воцат (сталовы) - 8 ст. л
-алей - 18 ст. л
-цукар (па густу) - 5 ст. л
-соль (па густу) - 2.5 ст. л
-перац чорны (гарошкам, па густу)
Агуркі нарэзаць брусочкамі (ці паўколамі). Цыбулю нарэзаць кольцамі. Усе кампаненты перамяшаць і пакінуць на некалькі гадзін (прыкладна 3-4), каб сок пакрыў усю гародніну.
Затым паставіць на агонь, кіпяціць 5 хвілін. Як толькі агуркі пачнуць змяняць свой колер, здымаем з агню, раскладваем у гарачыя слоікі і закочваем.
|