-агурок (свежы) - 4 кг
-цыбуля рэпчатая - 1 кг
-перац балгарскі - 1 кг
-морква - 800 г
-перац горкі (чырвоны) - 1 шт
-часнык (галоўка) - 1 шт
-соль - 3 ст. л.
-цукар-пясок - 200 г
-воцат (9%) - 200 г
-алей - 200 г
1. Агуркі вымыць і ачысціць ад скуркі (калі агуркі вялікія, а калі маленькія, то не трэба) і парэзаць на 4 -8 частак уздоўж.
2. Цыбулю нарэзаць паўколамі.
3. Перац нарэзаць саломкай.
4. Моркву нацерці на тарцы для карэйскай морквы.
5. Горкі перац таксама здрабніць.
6. Часнык здрабніць праз часнычніцу.
7. Дадаць соль, цукар, алей, воцат 9 % і можна дадаць духмяны і чорны перчык (у здробненым выглядзе), па жаданні.
8. Усё акуратна змешваем у вялікім посудзе і пакідаем для марынавання на 2 -3 гадзіны.
9. Потым выкладваем салату ў слоікі і стэрылізуем: 0, 5 л. слоікі - 10 хвілін, 1 л. - 15 хвілін , ад закіпання
10. Перагортваем і астуджаем. Выйсце 6 -7 літровых слоікаў
|