4 кг агуркоў нарэзаць кружочкамі (дробнымі), паўколамі, калі вельмі перарослыя і цвёрдая лупіна, зрэжце яе.
2 кг добра спелых памідораў перакруціць на мясасечцы, калі няма памідораў - 0,5 л таматавай пасты развесці 0,5 л халоднай кіпячонай вадой, дадаць 1 ст. лыжку солі з горкай, 1 шклянку алею, 1 шклянку цукру, 5-6 шт. балгарскага перцу (нарэзаць саломкай), рэпчатую цыбулю - 5 маленькіх галовак (парэзаць паўколамі) - усё змяшаць і паставіць варыць 30 хвілін з моманту закіпання.
Затым у кіпячую масу выкласці агуркі нарэзаныя і як закіпяць варыць 15 хвілін. Прыгатаваць: 3 галоўкі сярэдніх часныку, пачысціць і прапусціць праз часнычніцу, 3 лісціка лаўровага ліста, па 6 шт. горкага і духмянага перцу, 1 ст. лыжку воцатнай эсэнцыі 70%.
Гэта дадаць пасля канчатка 15 хвіліннай варкі і варыць 1-2 хвіліны. Раскласці ў стэрыльныя слоікі, закатаць і ахінуць да астуджэння.
|