-3 кг - агуркі
-100 г - часнык
-30 г - пятрушка
-200 г - цукар
-3 ст.л. (з верхам) - соль
-150 г - воцат (6-9%)
-алей без паху - па жаданню
-цыбуля - па жаданню
Агуркі парэзаць кружочкамі прыблізна 3 мм. Пятрушку дробна парэзаць. Часнык выдушыць праз прэс.
Дадаць соль, цукар і воцат. Усё перамяшаць і пакінуць на 12 гадзін. Агуркі дадуць сок.
Перакласці ў стэрылізаваныя слоікі. У кожны слоік дадаць 0,5-1 ст. л алею (можна і без яго).
Зачыніць капронавымі ці закручваючыміся вечкамі. Захоўваць у халадзільніку.
|