-крэпкія агурочкі
-1 літр вады
-2 стал. лыжкі солі
-6 стал. лыжак цукру
-воцат (75%) – 1 стал. лыжка
-перац гарошкам - 3 шт.
-лаўрушка - 2-3 шт.
-2 цыбуліны
-алей
Агурочкі прамыць, нарэзаць кружочкамі. Цыбулю нарэзаць паўколамі. Прыгатаваць марынад - гэтак жа, як у рэцэпце марынаваных агуркоў .
На дно стэрылізаваных слоікаў наліць сталовую лыжку алею, выкласці палову цыбулі. Закласці ў слоік парэзаныя агуркі, зверху выкласці астатнюю цыбулю і заліць марынадам.
Прычыніць вечкам, стэрылізаваць 10 хвілін - літровыя слоікі, 5 хвілін - паў-літровыя. Закатаць, перавярнуць, ахінуць да астывання.
|