-агуркі (свежыя) - 1 кг
-цыбуля рэпчатая - 500 г
-часнык - 3 зуб.
-цукар - 50 г
-каляндра - 0,5 г. л
-гарчыца (насенне) - 1 г. л
-перац чорны (гарошкам) - 0,5 г. л
-лаўровы ліст - 1 шт
-соль (па густу)
-вада - 200 мл
Агуркі вымыць, заліць халоднай вадой і пакінуць на 30 хвілін, затым нарэзаць тонкімі кружочкамі. Цыбулю ачысціць, нарэзаць кольцамі ці паўколамі (залежыць ад велічыні цыбулі).
Агуркі і цыбулю перакласці ў глыбокую ёмістасць, перамяшаць і багата прысыпаць соллю, накрыць і пакінуць на адны суткі. Агуркі з цыбуляй злёгку адціснуць (сок захаваць), раскласці па невялікіх стэрылізаваных слоіках.
Часнык ачысціць, нарэзаць пласцінкамі і пакласці ў слоікі. У пакінуты сок дадаць цукар, рэзкія затаўкі і 200 мл вады, закіпяціць і даць трохі астыць.
Разліць атрыманы марынад па слоіках і зачыніць іх. Захоўваць у цёмным прахалодным месцы.
|