-2.5 кг агуркоў
-700 г цыбулі рэпчатай
-100 г кропу
-180 г воцат
-2 стал. лыжкі солі
-1 гарбатная лыжка солі з горкай
-1 стал. лыжка цукру
-200 г сланечнікавага алею.
Алей нагрэць да бурбалак ( не кіпяціць ) і астудзіць. Нарэзаць агуркі, цыбулю ,кроп, пакласці соль і цукар, дадаць воцат . У гэту гатовую салату дадаць астыўшы алей.
Добранька перамяшаць і даць настаяцца 40 хвілін. Усё добранька перамяшаць і раскласці ў слоікі (слоікі запаўняць не вельмі цэла). У таз ці вялікі рондаль наліць ваду, на дно пакласці анучу.
Слоікі прычыніць вечкамі і паставіць у гэты таз з вадой. Вада павінна даходзіць практычна да плечыкаў слоікаў .
Вада павінна закіпець і кіпяціць 15-20 хвілін (слоікі па 700 грам - 20 хвілін). Гатовыя агуркі становяцца жаўтлявымі . Вымаеш слоікі з вады і гарачымі закочваеш . Гэта вельмі смачна. |