-агурок свежы - 5 кг
-цыбуля рэпчатая - 1 кг
-зеляніна кропу (толькі свежая) - 300 г
-зеляніна салеры (толькі свежая) - 200 г
-алей - 0,5 л
-воцат сталовы (9%) - 100 г
-цукар - пясок - 5 ст. л
-соль - 2 ст. л
-перац чорны (гарошкам) - 8 шт
-ліст лаўровы - 3 шт
1. Агуркі старанна прамыць шчоткай, разрэзаць, спачатку ўздоўж - напалову, затым тонкімі лустачкамі папярок.
2. Зеляніну дробна нарэзаць, цыбулю тонкімі кольцамі. Усё добра перамяшаць і пакінуць на 30 хвілін.
3. Тым часам можна рабіць марынад - у вялікі рондаль ўліць алей, воцат, дадаць соль, цукар, рэзкія затаўкі.
4. Затым у марынад пакласці гародніну, перамяшаць і паставіць на сярэдні агонь пры сталым памешванні, давесці да кіпення.
Як толькі агуркі зменяць колер (у мяне выйшла хвілін 20 ), зняць з агню і хутка раскласці ў 0, 5 л сухія стэрыльныя слоікі.
Запаўняць даверху, каб сок пакрываў агуркі і зачыніць стэрыльным вечкам. Захоўваць у халоднай каморцы.
5. Падаваць як закуску, можна да адваранай і смажанай бульбачкі, да мяса і рыбы, як гарнір.
|