-агурок (свежы) - 3 кг
-часнык (выціснуты) - 2 ст. л
-перац чорны (молаты) - 2 ст. л
-каляндра (у зернях) - 2 ст. л
-соль - 100 г
-цукар-пясок - 200 г
-воцат (6%) - 250 мл
-алей сланечнікавы - 250 мл
Нарэзаць агуркі: папярок, напалову і ўздоўж на 4 часткі.
Змешваем 2 ст. л выціснутага часныку, 2 ст. л чорнага молатага перцу, 2 ст. л каляндры ў зернях, 100 г солі, 200 г цукру, 250 г 6%го воцату, 250 г сланечнікавага алею.
Заліваем парэзаныя агуркі і пакідаем на 3 гадзіны (накрыць вечкам). Праз 3 гадзіны атрыманай сумессю запаўняем слоікі. Стэрылізуем 10-15 хвілін, закочваем.
|