-агуркі – 3 кг;
-цыбуля рэпчатая - 600г;
-перац салодкі (чырвоны) - 2 шт.;
-кроп - па густу;
-цукар-300 г;
-соль - 2 ст. лыжкі з горкай;
-сланечнікавы алей -150 мл.
-воцат 2 ст. л 30%
-часнык- 4-5 буйных зубчыкаў (1 галоўка)
Агуркі парэзаць тонкімі кружкамі. Цыбулю парэзаць тонкімі кольцамі. Перац, гэтак жа парэзаць тонкімі палоскамі ці кружкамі, як Вам падабаецца. Кроп здрабніць.
Гародніну скласці ў таз ці вялікі рондаль, дадаць соль, цукар, воцат, сланечнікавы алей, перамяшаць і даць пастаяць не меней 30 хвілін.
Паставіць на газ, давесці да кіпення, праварыць прыкладна 10 хвілін пры памешванні.
Як толькі агуркі зменяць колер на жаўтлявы, увесці, здробнены на дробнай тарцы часнык, перамяшаць і раскласці ў стэрылізаваныя слоікі.
Адразу закатаць. Перавярнуць і астудзіць. Салата добра захоўваецца і вельмі смачная. Атрымліваецца 5 -700 г слоікаў.
|