-25 агуркоў, нарэзаць кружочкамі
-6 цыбулін, нарэзаць пярынкамі
-2 балгарскіх перцы, нарэзаць палоскамі
-3 зубчыка часныку, здрабніць
-1/2 шклянкі солі
Марынад:
-3 шклянкі яблычнага воцату
-4 шклянкі цукру
-2 ст.л гарчычных зерняў
-1 1/2 г.л насення кропу
-1/2 г.л гваздзічкі
-1 ст.л. молатай куркумы
1. У вялікай місцы змяшайце агуркі, цыбулю, салодкі перац, часнык і соль. Дайце пастаяць прыкладна 3 гадзіны.
2. У вялікім рондалі змяшайце яблычны воцат, цукар, гарчычныя зерні, насенне салеры, зубчыкі гваздзікі і куркуму. Давядзіце да кіпення.
3. Зліце вадкасць (вылучыўшыйся сок) з агуркоў. Дадайце гэту вадкасць у кіпячы марынад. Зніміце марынад з агню перад самым закіпаннем.
4. Перакладзіце гародніну ў стэрыльныя слоікі. Заліце марынадам. Закатайце ці зачыніце пластмасавымі вечкамі і захоўвайце ў халадзільніку.
|