-агуркі - 1 кг
- часнык - 2-3 зубчыка
- кавалачак кораня хрэна
- соль - 1 ст. л
для залівання:
- вада - 1 л
- сталовы воцат - 0.15 л
- цукар - 3-8 ст.л
- гарчыца - 2 ст.л
Пераспелыя агуркі старанна прамываюць, разразаюць, вызваляюць ад насення. Падрыхтаваныя кавалачкі перасыпаюць соллю (20 г на 1 кг агуркоў) у вялікім посудзе і ставяць у халоднае месца на 10-12 гадзін.
Затым агуркі адлучаюць ад соку з дапамогай друшляка, разразаюць іх на 2-4 часці і ўкладваюць у слоікі разам з заправамі.
Рыхтуюць марынад і гарачым заліваюць агуркі. Слоікі пастэрызуюць пры тэмпературы 90 градусаў: літровыя слоікі 15-20 хвілін, трохлітровыя - 30-35 хвілін.
|