-1 кг падрыхтаваных агуркоў,
-50 г солі,
-6-8 дробных цыбулін,
-0,5 л сталовага воцату,
-70-100 г цукру,
-па 10 зерняў чорнага і духмянага перцу,
-2 буйных лаўровых ліста,
-2 долькі часныку.
Салату рыхтуюць у канцы агурочнага сезону з жоўтых ці нават злёгку бронзавых, але яшчэ цвёрдых агуркоў.
Агуркі старанна вымыць, ачысціць ад скуркі, разрэзаць напалову, выдаліць насенне і разрэзаць у даўжыню на слупкі.
Паскладаць у рондаль, перасыпаць соллю і адставіць на 12 гадзін. Агуркі адлучыць ад соку і шчыльна паскладаць вертыкальна ў слоікі.
Цыбулю ачысціць і сварыць да гатовасці. Ўсе кампаненты пакласці ў слоікі. Заліць халодным заліваннем і закаркаваць..
|