-агуркі (свежыя) - 4 кг
-морква - 250 г
-цыбуля рэпчатая - 150 г
-цукар (пясок) - 1 шкл.
-воцат (9%) - 1 шкл.
-алей - 1 шкл.
-соль (па густу)
Агурочкі парэзаць (калі маленькія - кружочкам, вялікія кружочкі напалову). Моркву пацерці на тарцы (лепш на тарцы для карэйскай морквы, салата атрымліваецца смачней).
Цыбулю парэзаць (не вельмі дробна). Выкласці ўсе інгрэдыенты ў вялікую ёмкасць (напрыклад, ў таз эмаляваны). Наліць воцат, насыпаць цукар, соль кладзецца па густу.
Масу перамяшаць, пакінуць на 4 гадзіны каб прапіталася марынадам. Перыядычна масу змешваць.
Выкласці ў літровыя (можна і паўлітровыя) слоікі, стэрылізаваць 10 хвілін. Закатаць ці зачыніць закручваючымі вечкамі.
|