Буйныя, але не пераспелыя агуркі старанна мыюць у халоднай вадзе, чысцяць ад скуркі і разразаюць напалову ўздоўж.
Лыжкай выдаляюць насенне і кожную палову разразаюць на лустачкі, якія кладуць у драўляны посуд і перасыпаюць соллю (10% ад вагі агуркоў).
Посуд зачыняюць вечкам з гнётам. Праз 18-20 гадзін расол зліваюць, лустачкі злёгку вымочваюць у халоднай вадзе, а затым праварваюць у кіпячай вадзе на працягу некалькіх хвілін.
Для астуджэння перакладаюць у халодную ваду. Агуркі ўкладваюць у шкляны ці драўляны посуд і заліваюць марынадным растворам, які змяшчае 3% воцатнай эсэнцыі (80% канцэнтрацыі) і 30-35% цукру (для падрыхтоўкі 10 кг раствора расходуюць 300 мл воцатнай эсэнцыі і 3-3,5 кг цукру).
Цукар раствараюць у гарачай вадзе, туды ж кладуць гваздзіку і карыцу (у марлевым мяшэчку) і вадкасць награваюць да кіпення.
Кіпяцяць некалькі хвілін, затым дадаюць воцатную эсэнцыю і заліваюць атрыманым растворам агуркі. Захоўваюць у халодным месцы.
|