Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    САЛОДКІЯ МАРЫНАВАНЫЯ АГУРКІ

    Буйныя, але не пераспелыя агуркі старанна мыюць у халоднай вадзе, чысцяць ад скуркі і разразаюць напалову ўздоўж.

    Лыжкай выдаляюць насенне і кожную палову разразаюць на лустачкі, якія кладуць у драўляны посуд і перасыпаюць соллю (10% ад вагі агуркоў).

    Посуд зачыняюць вечкам з гнётам. Праз 18-20 гадзін расол зліваюць, лустачкі злёгку вымочваюць у халоднай вадзе, а затым праварваюць у кіпячай вадзе на працягу некалькіх хвілін.

    Для астуджэння перакладаюць у халодную ваду. Агуркі ўкладваюць у шкляны ці драўляны посуд і заліваюць марынадным растворам, які змяшчае 3% воцатнай эсэнцыі (80% канцэнтрацыі) і 30-35% цукру (для падрыхтоўкі 10 кг раствора расходуюць 300 мл воцатнай эсэнцыі і 3-3,5 кг цукру).

    Цукар раствараюць у гарачай вадзе, туды ж кладуць гваздзіку і карыцу (у марлевым мяшэчку) і вадкасць награваюць да кіпення.

    Кіпяцяць некалькі хвілін, затым дадаюць воцатную эсэнцыю і заліваюць атрыманым растворам агуркі. Захоўваюць у халодным месцы.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (06.08.2014)
    Праглядаў: 298 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar