У карняплодаў адразаюць рэшткі бацвіння. Затым старанна мыюць з дапамогай шчотак да поўнага выдалення забруджванняў.
Пасля чаго выразаюць забруджаныя месцы і зноў апалоскваюць халоднай вадой. Мытую моркву бланшуюць у кіпячай вадзе 15-20 хвілін.
Затым для астуджэння апускаюць у лядоўню. Пасля гэтага карняплоды чысцяць ад скуркі і наразаюць на слупкі ці локшыну таўшчынёй 4 мм.
Нарэзаную моркву ўкладваюць на латкі і змяшчаюць у духоўку ці печ пры тэмпературы 70-75 градусаў.
Пры добрай вентыляцыі морква высыхае за 5-6 гадзін. Высушаную моркву астуджаюць і пакуюць у тару. Якую затым шчыльна пакуюць.
|