Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    ТУРША З БАКЛАЖАНАЎ

    Для рассола:

    -1,5 л вады

    -100 г солі,

    -зеляніна і спецыі па густу.

     

    Баклажаны пасартаваць па велічыні, прамыць, абрэзаць хвосцікі і кіпяціць 20-30 хвілін. Зняўшы з агню, прамыць іх у вадзе і паскладаць на стол, адзін канец якога прыпадняць. Пакінуць пад гнётам на 10-12 гадзін.

    Для прыправы прыгатаваць дробныя агуркі, бурыя памідоры, дробную моркву (папярэдне правараную на працягу 5-8 хвілін), цыбулю, вараную фасоль. Гародніну вымыць у праточнай вадзе. Здрабніць карані і лісце пятрушкі, пастарнака, часнык.

    Усё перамяшаць. Бочку напоўніць да верха - пласт баклажанаў, пласт прыправы. Для падрыхтоўкі расола вады ўзяць палову ёмістасці тары, пасаліць, дадаць кроп, горкі і духмяны перац, лаўровы ліст, усё закіпяціць.

    Расол, астудзіўшы, працадзіць і выліць у бочку, завязаць яе чыстым палатном, пакінуць туршу пад гнётам на 1,5-3 дня. Па меры ссядання гародніны тару можна дапоўніць новымі порцыямі.

    Зачыніць яе і пакінуць на тыдзень. У адтуліну для корка ўставіць гумовую трубку і трымаць датуль, пакуль выцячэ лішні расол. Потым праз гэтую ж адтуліну заліць на вялікую бочку 3-5 л алею, надзець абручы, закаркаваць і перавярнуць на вечка.

    Праз паўтара месяца зноў паставіць на дно. Турша гатовая.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 189 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar