Самыя маленькія і зялёныя агурочкі, без зерняў, вымыць і добра выцерці, апусціць у моцна пасоленую ваду, пакласці туды ж капуснага ліста, паставіць на некалькі дзён у цёплае месца, каб агурочкі пажоўклі, тады перакласці іх у таз, паклаўшы на дно і прычыніўшы агуркі такімі ж лісцем ад капусты, закіпяціць салёную ваду, у якой моклі агуркі, заліць ёю іх; калі злёгку астыне, зліць, закіпяціць, ізноў заліць і паўтараць так датуль, пакуль агуркі не пазелянеюць, кожны раз накрываючы таз, каб вада астывала павольней.
Калі агурочкі пазелянеюць, апусціць іх у халодную ваду на 3 дня, потым выняць, абцерці добра, заліць астыўшым слабым сіропам, прыгатаваным з 1 фунта цукру і 1,5 шкл. вады з даданнем 2 лотаў імбіра, цэдры і соку 2 цытрын.
На другі дзень зліць сіроп, дадаць на кожны фунт агуркоў па 1,5 фунта цукру, уварыць да гушчыні, апусціць у яго агурочкі, закіпяціць іх два раза.
|