Для сіропу:
– 1,5 шклянкі вады,
-400 г цукру,
-25 г імбіра,
-цэдра і сок ад дзвюх цытрын;
-затым дадаць на 400 г агуркоў 600 г цукру.
Адабраць самыя маленькія і самыя зялёныя агурочкі (карнішоны) без зярняткаў, выцерці іх добра, апусціць у моцна падсоленую ваду, пакласці туды ж капусны ліст, паставіць у цёплае месца на некалькі дзён, каб агурочкі пажоўклі.
Затым выкласці іх у таз, паклаўшы на дно і прычыніўшы агуркі зверху такім жа капусным лісцем. Закіпяціць салёную ваду, у якой вымочваліся агуркі, заліць ёю агуркі.
Калі вада злёгку астыне, зліць, закіпяціць, ізноў заліць і паўтараць так датуль, пакуль агуркі не пазелянеюць, кожны раз затуляючы таз, каб вада не астывала занадта хутка.
Калі агуркі пазелянеюць, апусціць іх у халодную ваду на 3 дні, затым ваду зліць, агуркі добра абцерці, заліць астыўшым цукровым сіропам з даданнем імбіра, цэдры і цытрынавага соку.
На наступны дзень сіроп зліць, дадаць цукар, уварыць да гушчыні, апусціць у яго агурочкі, закіпяціць іх раза два.
|