Адбіраюць маладыя карняплоды сталовых гатункаў з добра развітай каровай часткай памяранцавага колеру і маленькім асяродкам.
Моркву старанна мыюць (з дапамогай шчотак), бланшуюць у кіпячай вадзе на працягу 4-10 хвілін (у залежнасці ад дыяметра).
Затым астуджаюць, апускаючы ў халодную ваду, і чысцяць ад скуркі. Вычышчаную моркву наразаюць на кружочкі ці кубікі.
На 1 кг вычышчанай і нарэзанай морквы бяруць 1 кг цукру. Цукар дзеляць на 2 часці. З адной часткі цукру рыхтуюць 50% сіроп ( на 1 кг цукру 1 л вады).
Нарэзаную моркву заліваюць гарачым сіропам і ставяць для выстаіваньня на 5-6 гадзін, пасля чаго даводзяць да кіпення, вараць некалькі хвілін і зноў вытрымліваюць 12 гадзін.
Перад пачаткам другой варкі дадаюць другую палову цукру і даварваюць варэньне. У канцы варкі дадаюць ванілін, карыцу ці цытрынавую цэдру па 2-3 г на кожны кг морквы ( па жаданьню).
|