-1 кг морквы,
- 0,8 л вады,
-1-1,1 кг цукру,
-2-3 г цытрынавай кіслаты,
- ванілін ці карыца па густу.
Для варэння ўзяць моркву з далікатнай тканінай, яркай памяранцавай афарбоўкі і без грубага асяродку.
Моркву памыць, праварыць у кіпячай вадзе 4-10 хвілін (у залежнасці ад дыяметра карняплодаў), астудзіць, апускаючы ў халодную ваду, і ачысціць ад скуркі. Вычышчаную моркву нарэзаць на кружочкі ці кубікі.
Пасля гэтага кавалачкі морквы заліць цукровым сіропам, прыгатаваным з паловы неабходнага цукру, і пакінуць на 5-6 гадзін, затым давесці да кіпення, пагатаваць некалькі хвілін.
Вытрымаць варэньне 12 гадзін (пакінуць на ноч), пакласці пакінуты цукар і дагатаваць, дадаўшы да канца варкі цытрынавую кіслату і (па жаданні) ванілін ці карыцу.
Астыўшае варэньне раскласці ў чыстыя, сухія слоікі.
|