Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    ВАРЭННЕ З МОРКВЫ

    -1 кг морквы,

    - 0,8 л вады,

    -1-1,1 кг цукру,

    -2-3 г цытрынавай кіслаты,

    - ванілін ці карыца па густу.

     

    Для варэння ўзяць моркву з далікатнай тканінай, яркай памяранцавай афарбоўкі і без грубага асяродку.

    Моркву памыць, праварыць у кіпячай вадзе 4-10 хвілін (у залежнасці ад дыяметра карняплодаў), астудзіць, апускаючы ў халодную ваду, і ачысціць ад скуркі. Вычышчаную моркву нарэзаць на кружочкі ці кубікі.

    Пасля гэтага кавалачкі морквы заліць цукровым сіропам, прыгатаваным з паловы неабходнага цукру, і пакінуць на 5-6 гадзін, затым давесці да кіпення, пагатаваць некалькі хвілін.

    Вытрымаць варэньне 12 гадзін (пакінуць на ноч), пакласці пакінуты цукар і дагатаваць, дадаўшы да канца варкі цытрынавую кіслату і (па жаданні) ванілін ці карыцу.

    Астыўшае варэньне раскласці ў чыстыя, сухія слоікі.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (07.08.2014)
    Праглядаў: 110 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar