Адбіраюць маленькія агурочкі памерам да 7 см (карнішоны), мыюць, пасля чаго апускаюць у кіпячую ваду, адразу ж вымаюць, астуджаюць у халоднай вадзе і ўкладваюць у бочку роўнымі шэрагамі, перапластоўваючы шэрагі кропам (4 кг на 100 кг агуркоў), лісцем хрэна, эстрагону, часныком (100-150 г) і сушоным ці свежым чырвоным струкавым перцам.
Для падрыхтоўкі залівання на кожныя 7,5 л 5% сталовага воцату дадаюць 300-350 г паваранай солі, 300 г цукру і 3 л кіпячонай астуджанай вады.
Заліванне ўліваюць у бочку. Закаркаваную бочку выносяць у халодны склеп ці, яшчэ лепш, у ляднік. Праз 4-6 тыдняў прадукт гатовы да ўжывання.
|