- 4 кг невялікіх агуркоў,
-соль (на 1 л вады 75 г цукру),
-375 г пёраў зялёнай цыбулі,
-75 г кораня хрэна,
- галінкі кропу,
-галінкі эстрагону.
Для залівання:
-1,5 л 5% віннага воцату,
- 1,5 л вады,
-300-375 г цукру,
-1 пакуначак кансерванта.
Агуркі вымыць, пакласці ў ваду з соллю і паставіць на 24 гадзіны ў халоднае месца. Затым іх старанна памыць са шчоткай і спаласнуць. Агуркі абсушыць ручніком, дрэнныя месцы выразаць.
Пёры цыбулі абрэзаць. Хрэн ачысціць, памыць і парэзаць на кавалачкі. Кроп, эстрагон памыць. Агуркі, цыбулю, хрэн, кроп і эстрагон паскладаць пластамі ў стэрыльныя слоікі.
Воцат, ваду і цукар закіпяціць, зняць з агню, дадаць кансервант, размяшаць. Кіпячай вадкасцю заліць агуркі, каб яна пакрыла агуркі, астудзіць і закаркаваць.
|