-1 кг перцу
-востры перац - 1 кг,
-воцат вінны ці яблычны - 0,5 шклянкі 5% ,
-соль - 1 ст. л. (не ёдаваная)
1. Выбіраем спелы востры струкавы перац.
2. Мыем яго, выдаляем пладаножкі.
3. Прапускаем праз мясасечку,
4. Дадаем соль, заліваем воцат.
5. Усё добра змешваем,
6. Складваем па слоіках
7. Зачыняем поліэтыленавымі вечкамі. Захоўваем ў сухім, прахалодным, цёмным месцы.
Выдатна падыходзіць як прыправа да смажанага мяса, птушкі, рыбы, бацвінняў, булёнам, аснова зімовай аджыкі.
Гэтак жа востры перац без тэрмаапрацоўкі можна закансерваваць цэлымі струкамі.
Для гэтага трэба струкі паскладаць шчыльна ў слоікі, размяшаць соль у воцаце. І заліць іх расолам. Закаркаваць слоікі і захоўваць у сухім, прахалодным, цёмным месцы (склепе ці халадзільніку).
|