Перац можна марозіць цэлым ці пакрышаным. З пладоў перцу выразаць асяродак з пладаножкай, выдаліць насенне, добра прамыць.
Пасля высыхання ўставіць перцы адзін у другі і замарозіць. Загарнуць у фальгу і пакласці ў маразільнік. Добра выспелы, свежы зялёны, жоўты ці чырвоны перац выкарыстоўваюць для запаўнення фаршам.
Вычышчаныя плады падсушыць, разрэзаць на кавалкі, адварыць у падсоленай вадзе (патройная колькасць вады ў адносінах да аб'ёму перцу) на працягу 5 хвілін, неадкладна абліць халоднай вадой, пакінуць на сіце добра абсохнуць, пры неабходнасці яшчэ падсушыць на складзеным ручніку.
Кавалкі раскласці па поліэтыленавых мяшках так, каб у пакеты патрапіла як мага менш паветра, і замарозіць. Кавалкі перцу выкарыстоўваюць для падрыхтоўкі леча і мясных соусаў.
|