На літровы слоік:
-650 г агуркоў,
-25 г кропу,
-2 зубчыка часныку,
-дробка вострага горкага перцу,
-4 лісціка парэчкі,
-4 лісціка дуба.
Для расола:
-450 г вады,
-1 cт, лыжка солі,
-кавалачак хрэна.
Прамытыя агуркі, падабраныя па памеру, паскладайце ў слоік разам з рэзкімі затаўкамі. Калі агуркі сабраны не ў дзень засолкі, іх трэба папярэдне патрымаць у вадзе 5 – 7 гадзін.
Выкладзеныя агуркі заліце халодным расолам (для расола: соль растварыце ў вадзе, пракіпяціце, астудзіце і дадайце кавалачак хрэна). 12 сутак агуркі павінны брадзіць.
Пасля гэтага расол зліце, прафільтруйце і зноў заліце, дадаўшы адсутнічаючую колькасць расола. Прастэрылізуйце, закатайце вечкамі.
|