Склад расола:
-40 г солі,
-1 л вады.
Адбіраюць самыя дробныя агуркі, аж да завязі; добра саліць агуркі апошніх збораў, яны бываюць шчыльныя і пругкія. Выбіраюць спелы шчыльны гарбуз, лепш круглы, каб яго можна было паставіць на стол.
Выразаюць пладаножку разам з часткай прылеглай да яе мякаці ў выглядзе круглага вечка. Праз ўтварыўшуюся адтуліну лыжкай вымаюць насенне.
Толькі што сабраныя падрыхтаваныя агуркі шчыльна ўкладваюць унутр гарбузы і заліваюць слабым расолам. Рэзкіх затавак не дадаюць.
Зачыняюць гарбуз драўлянымі палачкамі. Затым апускаюць у сярэдзіну кадкі, у якой засольваюць агуркі звычайным спосабам. Агуркі ў гарбузе набываюць далікатны водар і добры густ.
|