-агуркі - 3 кг,
-часнык - 200 - 250 г,
-цыбуля рэпчатая - 250 г,
-соль (буйная) - 100 г,
-цукар - пясок - 250 г,
-воцат (6-9%) - 150 г.
Бяром сярэднія па памеру агуркі, адразаем ад іх "попкі" і рэжам кольцамі па паў-сантыметру ці сантыметру. Дадаем нарэзаную тонкай саломкай цыбулю і дробна наразаем часнык.
Усе атрыманыя кампаненты запраўляем воцатам, соллю і цукрам. Пакідаем масу настаяцца ў прахалодным месцы прыкладна на 12 гадзін.
Па сканчэнні гэтага часу складваем агуркі ў папярэдне прамытыя ў праточнай вадзе і стэрылізаваныя слоікі, зачыняем шрубавымі вечкамі ці закочваем.
Затым даём салаце настаяцца ў прахалодным месцы яшчэ тыдзень-два. Салату можна падаваць да такой ежы як вараная ці смажаная бульбачка з мясам ці птушкай.
|