-3 л адвараных грыбоў
-4-5 ст. л. солі
-2 шклянкі вады
Баравікі ці рыжыкі пачысціце, нарэжце невялікімі кавалачкамі і хутка вымыйце ў халоднай вадзе, каб грыбы не паспелі насыціцца вадкасцю. У вялікі (5-7 л) рондаль наліце 2 шклянкі вады і пастаўце на агонь.
Выкладвайце ў рондаль невялікімі порцыямі грыбы, увесь час памешваючы. Калі грыбы асядуць - кладзіце новую порцыю.
Пасаліце і варыце хвілін 45-60. Сачыце, каб грыбы былі пакрыты расолам. Гатовыя грыбы раскладзіце па невялікіх слоічках, заліце пакінутым расолам.
Расол папярэдне паспрабуйце, пры неабходнасці дадайце яшчэ соль - ён павінен быць больш мацней пасолены, бо грыбы яшчэ ўбяруць соль.
Раскладзіце грыбы па невялікіх слоічках, прычыніце вечкамі і пастаўце стэрылізаваць у вялікі рондаль на невялікі агонь, каб вада там не занадта булькала, на 1 гадзіну.
Слоічкі стэрылізаваць 1 гадзіну, затым акуратна вымайце слоічкі, накрывайце чымсьці цёплым (можна коўдрай) і хай павольна астываюць. Атрымліваецца 6 слоікаў па 0,5 л.
ПАРАДА: Адкрыўшы слоічак з грыбамі, дадайце смятану ці тлустыя сліўкі і часнык.
|