-грыбы белыя свежыя - 1 кг.;
-вада - 200 мл.;
-воцат (6%-вы) - 60 мл.;
-лаўровы ліст - 3-4 ліста;
-чорны перац гарошкам - 10 шт.;
-духмяны перац - 3 шт.;
-гваздзіка - 3 шт.;
-соль - 1 ст.л.;
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
Добра чысцім баравікі, прамываем іх. Потым складваем грыбы ў рондальчык, уліваем да іх паўшклянкі вады і ставім на сярэдні агонь, даём вадзе закіпець.
Пасля гэтага памяншаем агонь і варым баравікі прыкладна 12-15 хвілін, памешваючы. Па сканчэнні гэтага часу зліваем булён у іншы рондаль і прасушваем грыбы.
Затым дадаем ў грыбны булён соль па густу, спецыі і рэзкія затаўкі на ваша меркаванне, даводзім яго да кіпення. Пасля гэтага вымаем лаўровы ліст і ўліваем воцат.
Пасля гэтага вяртаем баравікі ў атрыманы марынад і праварваем сумесь яшчэ каля 7-10 хвілін. Затым грыбы перакладаем у падрыхтаваныя апараныя крутым кіпенем слоікі, на дне якіх ужо ляжаць тоненькія кольцы цыбулі. Зараз заліваем баравікі марынадам і зачыняем вечкам.
|