-грыбы свежыя - 2 кг,
-0,5 літра вады,
-воцат 6-% - 120 мл,
-лаўровы ліст - 10 лістоў,
-цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна,
-чорны перац гарошкам – 0,5 г. лыжкі,
-перац,
-гваздзіка,
-4 ст. лыжкі солі,
-2 ст. лыжкі цукру.
Грыбы пачысціць, памыць, буйныя грыбы парэзаць на часткі. Варыць з лаўровым лістом 30 хвілін на малым агні. Булён сцадзіць, вараныя баравікі выкласці ў друшляк.
У булён дадаць спецыі і соль, давесці яго да кіпення, дадаць воцат, вярнуць грыбы, пагатаваць грыбы яшчэ 10 хвілін, рэгулярна здымаючы плеўку.
Падрыхтаваць слоікі - апарыць іх кіпенем, на дно выкласці кольцамі парэзаную цыбулю, выкласці грыбы, заліць марынадам, зачыніць вечкам. Захоўваць у халадзільніку.
|