-белыя грузды моцныя
-кроп (сцеблы, парасонікі, зеляніна) - па густу
-часнык (зубчыкі) - па густу
-алей
-вада
-соль буйная павараная (на 1 кг грыбоў - 2,5 ст. л.)
Хрумсткія салёныя белыя грузды - гэта хвацкая закуска да разнастайнай ежы, напрыклад з бульбы. Грыбы вымыйце, ачысціце ад спор пад капялюшыкамі.
Вымочвайце ў халоднай вадзе на працягу сутак, часта змяняючы ваду. Буйныя грыбы парэжце, а дробныя пакіньце як ёсць.
Закіпеціце ваду, пасаліце яе. Бланшуйце грузды па 7 хвілін, а затым астудзіце іх у халоднай вадзе. Павараную соль дадавайце, разлічыўшы вагу бланшаваных груздоў.
Для таго, каб грыбы былі рэзкімі і асабліва смачнымі, дадайце кроп і часнычок. Зараз трэба пакласці грыбы пад гнёт на суткі, часам змешваючы іх.
Затым раскладзіце грузды па слоіках, заліце расолам, дадайце зверху трохі алею і зачыніце паліэтыленавымі вечкамі. Грыбы будуць гатовыя праз месяц. Захоўваеце іх у халадзільніку.
|